• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Billie Jean King Cup

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Billie Jean King Cup

 
news img

Podoroská: Reprezentovať je splnený sen

Líderka argentínskeho tímu Nadia Podoroská si v pondelok vyskúšala kurt v Národnom tenisovom centre. Aktuálne 77. hráčka svetového rebríčka WTA sa spolu s Guillerminou Nayovou pripojila  k tímu až v Bratislave. Najlepšia singlistka hostí sa v hlavnom meste Slovenska cíti dobre, pochvaľovala si arénu aj kurt a teší sa, že opäť môže reprezentovať svoju krajinu.

 
news img

Viki: Atmosféra v tíme je super!

Stabilnou členkou výberu kapitána Mateja Liptáka je Viktória Hrunčáková. Dôležitá hráčka slovenského národného tímu v Pohári Billie Jean Kingovej nastupuje pravidelne v dvojhre i štvorhre. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Košíc sa na stretnutie pripravuje v Bratislave už od štvrtka. Verí, že všetky dievčatá budú fit a podajú proti Argentíne také výkony, aby Slovensko mohlo na jar budúceho roka opäť zabojovať v kvalifikácii o finálový turnaj 2024.

 
news img

BJKC: Príprava v plnom prúde

Centrálny dvorec v bratislavskom NTC je už kompletne pripravený na stretnutie Pohára Billie Jean Kingovej medzi Slovenskom a Argentínou (10. - 11. november 2023). Domáci tím začal s oficiálnou prípravou už v nedeľu. V nominácii kapitána Mateja Liptáka figuruje päť hráčok - Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Rebecca Šramková, Renáta Jamrichová a Tereza Mihalíková.

 
news img

BJKC: Vstupenky sú v predaji

V novembrovom stretnutí slovenskej reprezentácie v Pohári Billie Jean Kingovej nastúpi Slovensko proti Argentíne. V NTC aréne sa 10. a 11. novembra 2023 rozhodne o tom, ktorý z tímov zabojuje v roku 2024 v kvalifikácii o postup na finálový turnaj BJKC. Vstupenky na stretnutie si možno zakúpiť v sieťach www.predpredaj.sk, www.ticketportal.sk a na recepcii NTC.

 
news img

Lipták nominoval proti Argentíne

Pätica slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Hrunčáková, Rebecca Šramková, Renáta Jamrichová a Tereza Mihalíková figuruje v nominácii kapitána Mateja Liptáka na barážové stretnutie o udržanie sa v I. svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej proti Argentíne. Súboj sa uskutoční 10. a 11. novembra v bratislavskej NTC aréne.

 
news img

Proti Argentíne na tvrdom povrchu

Slovenské reprezentantky nastúpia v baráži o účasť v prvej svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej proti výberu Argentíny. Stretnutie sa uskutoční 10. - 11. novembra 2023 na tvrdom povrchu v bratislavskom Národnom tenisovom centre a jeho víťaz postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2024. Hrať sa bude s loptičkami značky Dunlop Fort All Court TS. Časy zápasov zatiaľ nie sú definitívne stanovené, po ich potvrdení prinesieme informáciu na zväzových komunikačných kanáloch.

 
news img

BJKC: Slovenky privítajú Argentínu

Slovenské tenistky nastúpia v novembrovej baráži o účasť v 1. svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej doma proti Argentíne. Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Víťaz duelu postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj 2024. Slovenky boli pri žrebe najvyššie nasadené. Okrem Argentíny ešte mohli dostať za súpera Rakúsko, Kolumbiu, Maďarsko, Kórejskú republiku, Holandsko, Srbsko alebo Švédsko.

 
news img

BJKC: Fotogaléria druhého dňa

Slovenské tenistky boli krôčik od toho, aby sa aj v roku 2023 predstavili na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej. Po vynikajúcich singlových výkonoch Anny Karolíny Schmiedlovej a Viktórie Hrunčákovej dokázali Slovenky v sobotu vyrovnať stav stretnutia na 2:2 a o všetkom sa rozhodovalo až v záverečnej štvorhre.

 
news img

BJKC: Garbinová sa bála o víťazstvo

Tathiane Garbinovej po víťazstve talianskych tenistiek nad Slovenskom v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej spadol kameň zo srdca. Kapitánka hosťujúceho tímu priznala, že v sobotu mala v bratislavskom NTC malú dušičku a na lavičke zostarla o niekoľko rokov. Jej zverenky totiž takmer prehrali stretnutie, v ktorom po úvodnom dni viedli 2:0.

 
news img

BJKC: SR podľahlo Taliansku

Slovenské tenistky nepostúpili na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej. V kvalifikačnom dueli prehrali na harde v bratislavskom NTC s Talianskom 2:3. O rozhodujúci tretí bod pre talianske farby sa postarali Martina Trevisanová s Elisabettou Cocciarettovou, ktoré v záverečnej štvorhre zdolali pár Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková 6:4, 4:6, 7:5.

 
news img

BJKC: Hrunčáková vyrovnala!

Slovenské tenistky hrajú v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej s Talianskom po dvojhrách nerozhodne 2:2. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila Viktória Hrunčáková, ktorá zdolala Elisabettu Cocciarettovú 6:3, 7:6(2). O postupujúcom na finálový turnaj tak rozhodne až záverečná štvorhra.

 
news img

BJKC: Schmiedlová znížila na 1:2

Slovenské tenistky prehrávajú v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej s Talianskom 1:2. O prvý bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v úvodnej sobotňajšej dvojhre zdolala Jasmine Paoliniovú 6:1, 4:6, 6:4. V treťom sete otočila slovenská jednotka nepriaznivý stav 0:3.