• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Rybáriková po tesnej prehre:"Celý zápas som zle servovala" (2)

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková ani na piaty pokus neprešla cez prvé kolo dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Zverenka trénera Petra Hubera prehrala so Španielkou Garbine Muguruzzovou-Blancovou po obrovskej takmer štvorhodinovej trojsetovej dráme 6:4, 1:6 a 12:14. V rozhodujúcom dejstve nevyužila vedenie 5:3, v koncovke nepremenila tri mečbaly. Rybáriková tak v druhom kole nevyzve tretiu nasadenú Američanku Serenu Williamsovú, ktorú mnohí odborníci považujú za najväčšiu favoritku na zisk cennej trofeje. Bývalá svetová jednotka v 1. kole deklasovala Rumunku Edinu Gallovitsovú-Hallovú 6:0, 6:0, v závere zápasu si však podvrtla pravý členok.

O osude prvého setu duelu medzi Rybárikovou a Muguruzzovou-Blancovou rozhodol piaty gem, v ktorom Slovenka prelomila súperkino podanie. Druhé dejstvo bolo jasnou záležitosťou Španielky, Rybáriková v ňom uhrala jediný gem až za stavu 0:5. V treťom sete Slovenka nevyužila vedenie 3:0 ani 5:3. Za stavu 8:7 nepremenila pri podaní súperky mečbal, pri 9:8 ďalšie dva a v 20. geme prišla strata servisu. Rybáriková v ďalšej hre odvrátila dva mečbaly, vyrovnala na 11:11, no v dramatickej koncovke napokon slávila úspech Španielka. Za stavu 12:12 sa jej podaril rozhodujúci brejk a pri vlastnom podaní následne premenila v poradí tretí mečbal. Rybáriková v novej sezóne stále čaká na prvé víťazstvo, na úvodnom turnaji sezóny v novozélandskom Aucklande nestačila na Belgičanku Yaninu Wickmayerovú.

Rybáriková po tesnej prehre s Muguruzzovou-Blancovou netajila veľké sklamanie. "Z mojej strany to nebol dobrý zápas. Snažila som sa aspoň bojovať, bola som blízko k výhre, no nevyužila som šance. Je to všetko ešte čerstvé, veľmi ma mrzí, ako to dnes dopadlo. Počas celého zápasu som zle servovala. U mňa je to väčšinou tak, že najlepšie hrám vtedy, keď dobre podávam. Dnes ma však servis nepodržal a moja hra bola zákonite horšia. Pokiaľ ide o tri nepremenené mečbaly, pri prvom dala Španielka dobre zaservovala, ja som dala krátky return a ona mi to následne zabila. Pri druhom mečbale som sa vyhodila z forhendu. Najviac ma mrzí ten tretí, keď mi vyšiel celkom dobrý return, no ona akoby zavrela oči a trafila bekhend na čiaru," povedala Rybáriková v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Prípravu slovenskej trojky na úvodný vrchol sezóny negatívne poznačilo zranenie nohy. "Deň pred úvodným zápasom na turnaji v Aucklande som sa zranila. Proti Wickmayerovej som síce nastúpila s obviazanou nohou a duel som dohrala, no následne som musela odvolať svoju účasť na turnaji v tasmánskom Hobarte, ktorý mal byť pre mňa generálkou na Melbourne. Poldruha týždňa som nehrala. Chodila som najprv do posilňovne, potom som pomaly skúšala hrať, no dosť neskoro som začala so servisom. Musela som trénovať viac bez pohybu, čo sa odzrkadlilo na mojom dnešnom výkone, celkovo mi na kurte chýbalo viac sebavedomia."

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Garbine Muguruzzová-Blancová (Šp.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 4:6, 6:1, 14:12

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Rybárikovej

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 15. 01. 2013       Kategorie: Tasr