• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Čepelová prehrala v 2. kole dvojhry s Wickmayerovou

Melbourne 17. januára (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Napriek sympatickému bojovnému výkonu prehrala vo vyrovnanom zápase s nasadenou dvadsiatkou Belgičankou Yaninou Wickmayerovou za 123 minút v dvoch setoch 6:7 (8) a 5:7.

V tajbrejku úvodného dejstva nepremenila proti zverenke slovenského trénera Vladimíra Pláteníka tri setbaly. Slovensko tak prišlo v Melbourne Parku aj o svoje posledné želiezko v singli. Čepelová si z premiérového vystúpenia v seniorskej hlavnej súťaži na Australian Open odnáša prémiu 45.500 austrálskych dolárov a 100 bodov do svetového rebríčka WTA. Stále má šancu, že po skončení turnaja bude figurovať prvýkrát v kariére v elitnej stovke, závisí to však aj od výsledkov ďalších hráčok, ktoré sú v rebríčku blízko nej.

Čepelovej vyšiel úvod zápasu s Wickmayerovou, keď v treťom geme po úspešnom lobe premenila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1. Belgičanka robila priveľa nevynútených chýb, nefungoval jej prvý servis. Za stavu 5:4 bola Čepelová pri vlastnom podaní dve loptičky od zisku prvého setu, Wickmayerová však následne uhrala štyri fiftíny v rade, vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk. V skrátenej hre otočila Čepelová z 3:5 a 6:5, potom však nevyužila tri setbaly a v tajbrejku napokon ťahala za kratší koniec. Wickmayerová premenila za stavu 9:8 po kvalitnom bekhendovom longlajne po 72 minútach hneď prvý setbal.

V druhom dejstve Čepelová za stavu 2:1 požiadala o medical time out a nechala si ošetriť ľavý stehenný sval. Za stavu 3:3 Slovenka po sérii nevynútených chýb prišla o podanie. Čepelová vzápätí kontrovala rebrejkom, no za stavu 5:5 ju opäť nepodržal servis a Wickmayerová už dotiahla zápas do úspešného konca. V dvanástom geme premenila po winneri hneď prvý mečbal. V 3. kole nastúpi proti nasadenej štrnástke Ruske Marii Kirilenkovej.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Yanina Wickmayerová (20-Bel.) - Jana ČEPELOVA (SR) 7:6 (8), 7:5

la

Vloženo: 17. 01. 2013       Kategorie: Tasr