• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Kvitová skončila v 2. kole na rakete Britky Robsonovej (5)

Melbourne 17. januára (TASR) - Bieloruská tenistka Victoria Azarenková i Američanka Serena Williamsová sa suverénnym spôsobom prebojovali do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Azarenková v pozícii obhajkyne titulu a nasadenej jednotky v 2. kole deklasovala Grékyňu Eleni Daniilidouovú 6:1 a 6:0. Serena Williamsová ako nasadená trojka zdolala premožiteľku Slovenky Magdalény Rybárikovej Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú 6:2 a 6:0.

O prekvapenie sa postarala britská tínedžerka Laura Robsonová, ktorá vyradila nasadenú osmičku a vlaňajšiu semifinalistku Češku Petru Kvitovú po trojsetovej bitke 2:6, 6:3 a 11:9. Zápas sa skončil o pol jednej ráno miestneho času. Robsonová, ktorú momentálne trénuje bývalý kouč slovenskej jednotky Dominiky Cibulkovej Chorvát Željko Krajan, sa na grandslamových turnajoch stáva postrachom favoritiek. Vlani na US Open ukončila kariéru trojnásobnej šampiónky z New Yorku Belgičanky Kim Clijstersovej.

Azarenková urobila s gréckou obranárkou Daniiliduovou krátky proces. "Vždy sa snažím vyhrať každý gem, či už som na podaní alebo na returne. Aj keď prehrávam v niektorej hre 0:40, nikdy zo nezabalím a vždy bojujem o každú loptičku. Skóre niekedy celkom nezodpovedá priebehu zápasu. Aj keď vyhráte 6:0, 6:0, o niektoré gemy musíte tuho zápasiť. Vyžaduje si to disciplínu a maximálnu koncentráciu," povedala pre akreditované médiá Azarenková, ktorá v 3. kole nastúpi proti Američanke Jamie Hamptonovej.

Serena Williamsová si v závere zápasu 1. kola proti Rumunke Edine Gallovitsovej.Hallovej podvrtla ľavý členok, na jej výkone v dueli proti Muguruzovej-Blancovej to však nezanechalo stopy. "Užívam tabletky, no dá sa to v pohode zvládnuť, dnes som necítila žiadne bolesti. Obávala som sa, že to bude oveľa horšie. Určite nastúpim po boku mojej sestry Venus Williamsovej aj na úvodné kolo štvorhry," povedala Serena Williamsová, ktorá zakončila štvrtkový singlový zápas štýlovo - jubilejným desiatym esom, pri ktorom vypálila loptičku rýchlosťou 207 km/h.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Laura Robsonová (V. Brit.) - Petra Kvitová (8-ČR) 2:6, 6:3, 11:9, Sloane Stephensová (USA) - Kristina Mladenovičová (Fr.) 6:4, 6:3, Bojana Jovanovská (Srb.) - Lucie šafářová (17-ČR) 7:5, 7:5, Caroline Wozniacka (10-Dán.) - Donna Vekičová (Chor.) 6:1, 6:4,

Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) - Šahar Peerová (Izr.) 6:2, 7:5, Carla Suarezová Navarrová (Šp.) - Julia Putincevová (Kaz.) 1:6, 7:6 (5), 6:2, Lesia Curenková (Ukr.) - Daria Gavrilovová (Rus.) 7:5, 6:3, Svetlana Kuznecovová (Rus.) - Hsieh Su-Wei (26-Taiw.) 6:2, 6:1, Serena Williamsová (3-USA) - Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) 6:2, 6:0, Jamie Hamptonová (USA) - Luksika Kumkhumová (Thaj.) 6:1, 6:2, Maria Kirilenková (14-Rus.) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:5, 6:2, Jelena Vesninová (Rus.) - Varvara Lepchenková (21-USA) 6:4, 6:2, Roberta Vincióvá (16-Tal.) - Akgul Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:2, Ajumi Moritová (Jap.) - Annika Becková (Nem.) 6:2, 6:0, Victoria Azarenková (1-Biel.) - Eleni Daniilidouová (Gr.) 6:1, 6:0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie výsledky

la

Vloženo: 17. 01. 2013       Kategorie: Tasr