• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Radwaňská do osemfinále, srbské derby pre Ivanovičovú (2)

Melbourne 18. januára (TASR) - Poľská tenistka Agnieszka Radwaňská, Nemka Angelique Kerberová i Číňanka Na Li sa prebojovali do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Radwaňská si v 3. kole poradila s Britkou Heather Watsonovou hladko v dvoch setoch 6:3, 6:1 a upravila tohtoročnú bilanciu na 12:0.

Víťazka turnajov v Aucklande i Sydney v roku 2013 ešte nestratila ani set. V dueli o štvrťfinále nastúpi proti Ane Ivanovičovej, finalistka z roku 2008 v srbskom derby v súboji dvoch bývalých svetových jednotiek zdolala Jelenu Jankovičovú 7:5 a 6:3. Medzi elitnú šestnástku postúpili aj Nemka Julia Görgesová a ruská ľaváčka Jekaterina Makarovová, ktorá v troch setoch vyradila jedenástu nasadenú Francúzku Marion Bartoliovú.

Radwaňská po zimnej príprave v Poľsku priletela do Austrálie neskôr ako v minulých rokoch, dokázala sa však mimoriadne rýchlo adaptovať a na začiatku sezóny je v skvelej forme. "Nikdy som pred Australian Open nehrala dva turnaje. Teraz som sa rozhodla hrať v Aucklande i v Sydney a spravila som dobre, úspešne výsledky ma správne naštartovali. Pred začiatkom sezóny som tvrdo trénovala v rodnom Krakove, pracovala som na kondičke a teraz to prináša svoje ovocie. Na kurte sa cítim lepšie ako kedykoľvek predtým. Hrám s veľkým sebavedomím. Veľmi ma teší, že už od začiatku roka dokážem predvádzať svoj najlepší tenis," povedala Radwaňská pre agentúru dpa.

Dlhoročné rivalky Ivanovičová s Jankovičovou sa v minulosti stretávali v záverečných fázach grandslamových turnajov, teraz na seba narazili už v 3. kole. Ich derby bolo zaujímavé aj zo slovenského hľadiska. Srbsko totiž bude 9.-10. februára v hale ČAIR v Niši súperom zvereniek kapitána Mateja Liptáka v 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie. "S Jelenou sme pred tromi-štyrmi rokmi bojovali o post svetovej jednotky. Teraz sme obe v rebríčku nižšie, no naše zápasy stále majú špeciálny náboj, je tam veľká súťaživosť. Spomínam si na náš semifinálový duel z Roland Garros 2008, ktorý som vyhrala a po finálovom triumfe nad Dinarou Safinovou som potom získala cennú trofej. Jelena je stále veľmi dobrou hráčkou a nepríjemnou súperkou. V minulosti naše vzťahy neboli ideálne, no vlani počas fedcupového finále s Českom v Prahe sme sa lepšie spoznali. Zažili sme tam kopec zábavy, chodili sme do mesta. Teraz spolu vychádzame dobre."

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Na Li (6-Čína) - Sorana Cirsteová (27-Rum.) 6:4, 6:1, Ana Ivanovičová (13-Srb.) - Jelena Jankovičová (22-Srb.) 7:5, 6:3, Jeaterina Makarovová (19-Rus.) - Marion Bartoliová (11-Fr.) 6:7 (4), 6:3, 6:4, Julia Görgesová (Nem.) - Ťie Čeng (Čína) 6:3, 1:6, 7:5, Angelique Kerberová (5-Nem.) - Madison Keysová (USA) 6:2, 7:5, Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) - Heather Watsonová (V. Brit.) 6:3, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy

la

Vloženo: 18. 01. 2013       Kategorie: Tasr