• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Vo finále ženskej dvojhry obhajkyňa Azarenková proti Na Li (2)

Melbourne 24. januára (TASR) - Bieloruská tenistka Victoria Azarenková a Číňanka Na Li nastúpia v sobotu proti sebe vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Azarenková si v semifinále v pozícii nasadenej jednotky a obhajkyne titulu poradila s premožiteľkou Sereny Williamsovej talentovanou Američankou Sloane Stephensovou v dvoch setoch 6:1 a 6:4. Na Li v úvodnom semifinále ako nasadená šestka zdolala dvojku "pavúka" favorizovanú Rusku Mariu Šarapovovú nečakane hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.

Azarenková si v druhom dejstve zápasu so Stephensovou skomplikovala situáciu, za stavu 5:3 nepremenila päť mečbalov a po strate servisu požiadala o medical time out. Po návrate na dvorec však prelomila servis Američanky, keď využila šiesty mečbal. Šarapovová až do štvrtkového duelu stratila na tohtoročnom Australian Open iba deväť gemov, no proti šampiónke Roland Garros a finalistke z Melbourne z roku 2011 ťahala jasne za kratší koniec. Na Li sa prezentovala agresívnym celodvorcovým tenisom s množstvom víťazných úderov, skvele returnovala.

ženy - dvojhra - semifinále:

Victoria Azarenková (1-Biel.) - Sloane Stephensová (29-USA) 6:1, 6:4, Na Li (6-Čína) - Maria Šarapovová (2-Rus.! 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o výsledok druhého semifinále

la

Vloženo: 24. 01. 2013       Kategorie: Tasr