• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Kučová na MMSR vyradila Rusku Kudrjavcevovú

Trnava 5. mája (TASR) ? Medzinárodné majstrovstvá Slovenska 2013 v tenise žien, ktoré sú súčasťou vrcholného domáceho turnaja EMPIRE Slovak Open s dotáciou 75.000 dolárov, sa začali cez prvú májovú nedeľu na otvorených antukových kurtoch v Trnave úvodnými zápasmi trojkolovej kvalifikácie. Najväčším prekvapením je hladké dvojsetové víťazstvo slovenskej tenistky Kristíny Kučovej (306. miesto v aktuálnom rebríčku WTA) nad najvyššie nasadenou, 25-ročnou Ruskou Allou Kudrjavcevovou (188.).

"Do 32-členného kvalifikačného pavúka dvojhry sme zaradili aj deväť Sloveniek, vrátane mladých hráčok, ktoré na našom podujatí dostávajú možnosť získať cenné medzinárodné skúsenosti," povedala pre TASR riaditeľka turnaja Mária Jedličková. Kvalifikačná časť sa skončí v utorok 7. mája a postup do hlavného turnaja si zabezpečia štyri tenistky.

Divákov najviac zaujala vyše trojhodinová dráma slovenskej tenistky Lenky Juríkovej. V posledných mesiacoch chorobou a zranením sužovaná Bratislavčanka zostala na štíte Češky Terezy Martincovej. Vo všetkých troch setoch mala spočiatku navrch 22-ročná Juríková, keď vždy viedla 3:1, no koncovka patrila jej 18-ročnej českej súperke. "S Martincovou som hrala druhý raz. Premiérovo vlani v marci na harde. Na tomto antukovom turnaji v Trnave štartujem štvrtý raz. V 2. ročníku z toho bolo singlové finále, hoci v trojsetovom súboji s Češkou Sandrou Záhlavovou som s opuchnutým členkom napokon ťahala za kratší koniec. Teraz by som si rada zahrala na dvorcoch TC Empire aj štvorhru, po boku Mišky Hončovej," uviedla pre TASR Juríková Nedeľný žreb neprial 16-ročnej nádeji slovenského tenisu Rebecce Šramkovej. Do cesty jej postavil o šesť rokov staršiu Švajčiarku Conny Perrinovú, 278. v renkingu WTA, s ktorou mladá Slovenka prehrala 2:6, 4:6.

Z výsledkov 1. kola kvalifikácie EMPIRE Slovak Open:

Michaela Pochabová (SR) ? Vivien Juhászová (SR) 4:6, 3:6, Conny Perrinová (Švajč.) ? Rebecca Šramková (SR) 6:2, 6:4, Alla Kudrjavcevová (1-Rus.) ? Kristína Kučová (SR) 2:6, 1:6, Lenka Juríková (SR) ? Tereza Martincová (ČR) 6:7, 7:5, 5:7

lg ri

Vloženo: 05. 05. 2013       Kategorie: Tasr