• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Turnaj Slovak Junior Indoor sa dočasne sťahuje z Právnika do Senca

Bratislava 2. januára (TASR) - Slovak Junior Indoor, najvýznamnejší halový tenisový turnaj juniorov na Slovensku, sa bude hrať po prvý raz v 21-ročnej histórii mimo Bratislavy. Pre rekonštrukciu haly Slávie Právnik sa v dňoch 5.?12. januára uskutoční na dvorcoch komplexu hotela Družba v Senci.

Podujatie ITF Grade 2 sa začne v nedeľu kvalifikáciou, hlavný turnaj chlapcov odštartuje v pondelok o 8.00, dievčat v utorok s rovnakým začiatkom. Najvyššie nasadeným v pavúku juniorov do 18 rokov bude Brit Julian Cash (114. v rebríčku), medzi dievčatami sú tri hráčky svetovej stovky, z nich najvyššie je 54. Justina Mikulskyte z Litvy. Do pavúka sa dostali zo Sloveniek na základe rebríčka Viktória Kužmová (161.), nová členka NTC a Katarína Strešnáková (200.). STZ pridelil voľné karty Martine Okáľovej, Sandre Jamrichovej a Dominike Sujovej, z chlapcov Samuelovi Hodorovi, Lukášovi Kleinovi, Vladimírovi Kurekovi, Tomášovi Líškovi.

"Slovak Junior Indoor a piešťanský Slovakia Cup sú naše najvýznamnejšie juniorské turnaje. Obe podujatia sú šancou pre našich mladých reprezentantov konfrontovať svoju výkonnosť so silnou medzinárodnou konkurenciou. S výnimkou hráčov, ktorí v tomto období hrajú v Austrálii, štartuje na januárovom turnaji kompletná juniorská špička. Mladí tenisti majú možnosť získať skúsenosti a body do svetového rebríčka. Sme radi, že takýto turnaj na Slovensku každoročne usporadúvame,? povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu športový riaditeľ STZ Vladimír Habas. Turnaj vyvrcholí cez víkend 11. a 12. januára. V sobotu je na programe finále štvorhier a v nedeľu dvojhier so začiatkom o 10.00.

la

Vloženo: 02. 01. 2014       Kategorie: Tasr