• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Kližan v 1. kole kvalifikácie proti Andreasovi Beckovi

Melbourne 7. januára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v 1. kole kvalifikácie na úvodný grandslam sezóny Australian Open v Melbourne ako nasadená dvojka proti Nemcovi Andreasovi Beckovi. Andrej Martin nasadený ako číslo 24 si zmeria sily so skúseným Švajčiarom Marcom Chiudinellim. Rozhodol o tom utorňajší žreb. Norbert Gombos sa stretne so Španielom Josem Checom-Calvom, Miloslava Mečířa ml. preverí Američan Bobby Reynolds.

Priamu účasť v hlavnej súťaži má v mužskom singli zo Slovákov istú iba Lukáš Lacko, ktorý v rebríčku ATP Entry momentálne figuruje na 90. mieste. Kližan má zatiaľ s Andreasom Beckom negatívnu bilanciu 0:1, v roku 2011 s ním na ATP Challenger Tour Finals v brazílskom Sao Paule prehral hladko v dvoch setoch. Aj Martin prehráva s Chidunellim na zápasy 0:1, v roku 2011 na Helvéta nestačil v 1. kole kvalifikácie Wimbledonu. Gombos ani Mečíř ml. sa s ich súpermi vo vzájomnom zápase ešte nestretli.

žreb Slovákov v 1. kole kvalifikácie na Australien Open:

Martin KLIŽAN (2-SR) - Andreas Beck (Nem.), Miloslav MEČÍŘ ml. (SR) - Bobby Reynolds (USA), Norbert GOMBOS (SR) - Jose Checa-Calvo (Šp.), Andrej MARTIN (24-SR) - Marco Chiudinelli (Švajč.)

la

Vloženo: 07. 01. 2014       Kategorie: Tasr