• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Popyrin vyradil v 3. kole obhajcu titulu Djokoviča

New York 31. augusta (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič prekvapujúco vypadol už v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Obhajca titulu a druhý najvyššie nasadený hráč prehral s Austrálčanom Alexeiom Popyrinom 4:6, 4:6, 6:2, 4:6. Úradujúci olympijský šampión prvýkrát od roku 2017 ukončil sezónu bez zisku titulu na podujatiach veľkej štvorky. Srb vypadnutím vyrovnal svoje najhoršie vystúpenie v New Yorku, v rovnakej fáze skončil aj v rokoch 2005 a 2006.

Popyrin dokázal vo štvrtom vzájomnom stretnutí prvýkrát uspieť. Austrálčan tak nadviazal na triumf z turnaja ATP Masters 1000 v Montreale. Úvodný set priniesol vyrovnaný priebeh, Djokovič v šiestej hre nepremenil päť brejkbalov, čo využil jeho súper, ktorý v deviatej premenil hneď prvý a zvládol aj koncovku. V druhom dejstve bol Popyrin suverénny na servise, obhajcovi titulu prelomil podanie tentokrát v piatej hre a využil druhý setbal. Tretí bol v réžii favorita, vypracoval si náskok 3:0 a už svoju výhodu nepustil. V štvrtom však opäť zabral Austrálčan, dvakrát brejkol súpera a za stavu 5:2 išiel podávať na víťazstvo. Prvýkrát to nezvládol, no druhý pokus mu už vyšiel. Po nevynútej chybe Djokoviča premenil prvý mečbal. V 4. kole ho čaká domáci Američan Frances Tiafoe, ktorý zdolal krajana Bena Sheltona po päťsetovej bitke 4:6, 7:5, 6:7 (5), 6:4, 6:3.

Tridsaťsedemročný Djokovič sa hlavne trápil na podaní, keď urobil až 14 dvojchýb, čo je jeho kariérne maximum počas jedného grandslamového zápasu. Srb pred 18 rokmi na US Open prehral v rovnakej fáze turnaja tiež s Austrálčanom Lleytonom Hewittom, ktorý je kapitán austrálskeho daviscupového tímu a sedel v Popyrinovej lóži pre hostí na štadióne Arthura Ashea.



muži - dvojhra - 3. kolo:

Alexei Popyrin (Aus.-28) - Novak Djokovič (Srb.-2) 6:4, 6:4, 2:6, 6:4, Frances Tiafoe (US-20) - Ben Shelton (USA-13) 4:6, 7:5, 6:7 (5), 6:4, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



fk

Vloženo: 31. 08. 2024       Kategorie: Tasr